Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

No. 17 Swearin' - Surfing Strange (Wichita Recordings)




Κατ΄αρχήν, Alison Crutchfield > Katie Crutchfield. 
Δεν ξέρω αν γι΄αυτό φταίει ότι ήμουν στρατό και δεν ένιωσα ποτέ την όλη φάση με την Waxahatchee αλλά σοβαρά, το έψαξα αρκετά με τους Speedy Ortiz, το βρήκα λίγο με τις Potty Mouth (αλλά δεν δέθηκα ποτέ) και κατέληξα στο ότι το Surfing Strange είναι ο αγαπημένος μου indie-rock-sounding-like-the-90s-grunge δίσκος για φέτος. Απλά. 
Α!fun fact: 
Το 3o album της λίστας που βγήκε από τη Wichita φέτος, θα είναι στο Νο. 1. 
Παρακάτω κάτι που είχα γράψει στο Mixtape, πάλι:

Οι Swearin’ μας έρχονται από τo Brooklyn (via Philadelphia) και αποτελούν το project της Alison Crutchfield, δίδυμης αδελφής της Katie Crutchfield ή αλλιώς,Waxahatchee, η οποία παρεπιμπτόντως, με το φετινό album της Cerulean Salt έχει βάλει υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα album της χρονιάς .
Με το βλέμμα σαφέστατα στραμμένο προς την lo-fi/indie-rock πλευρά των 90′s και με τα απαραίτητα προσόντα να το υποστηρίξουν, δηλαδή τα καλά τραγούδια και το στύλ, οι Swearin’ κυκλοφόρησαν το  εξαιρετικό, ομώνυμο ντεμπούτο album τους πίσω στο 2012, το οποίο για κάποιο ανεξήγητο λόγο πέρασε στα “ψιλά” της περσινής χρονιάς (ίσως επειδή ήταν self-released).
Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως για τους Swearin’ οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν αυτό τον ένα χρόνο φτιάχνοντας hype γύρω από το όνομά τους – η επιτυχία των Waxahatchee συνέβαλε σ’ αυτό- και πλέον ετοιμάζονται για την κυκλοφορία του 2ου album  τους με τίτλο Surfing Strange. Το εν λόγω album θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο μέσα από την Wichita Recordings και λογικά θα προστεθεί στη λίστα των εξαιρετικών indie-rock κυκλοφοριών που έχουμε ακούσει φέτος μαζί με τους Parquet Courts, τουςDiarrhea Planet, τις Potty Mouth , κλπ.
Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε μέσω Bandcamp το προαναφερθέν, εξαιρετικό ντεμπούτο album των Swearin’ ενώ μπορείτε να πάρετε και μια πρώτη γέυση μέσα από το Surfing Strange με το ‘Watered Down’, το πρώτο τραγούδι που έγινε διαθέσιμο από αυτό.










No. 18 FIDLAR - FIDLAR (Wichita Reocordings)
No. 19 Forest Swords - Engravings (Tri Angle Records)
                                                    No. 20 Pan Pan - Missing Two Trains On Purpose 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου