Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

No. 12 Franz Ferdinand - Right Thoughts Right Words Right Action (Domino Records)



Franz άνετα στο νο.12 για φέτος με έναν από τους πιο feel-good δίσκους της χρονιάς. Βασικά τον πιο feel-good δίσκο άπ' όσους άκουσα φέτος. 
Στο 4ο album τους οι Franz απλά ξέρουν τι θέλουν να κάνουν, πως θέλουν να το κάνουν και γιατί και αυτό είναι ίσως που κάνει το Right Thoughts... τον 2ο καλύτερο δίσκο της καριέρας τους. Πάνω από το You Could Have It So Much Better, ναι.

 "Είσαι σοβαρός ρε παπάρι?!" θα ρωτήσετε έκπληκτοι και εγώ με ψυχραιμία θα σας απαντήσω πως ναι.
Τον άκουσα στο δωμάτιό μου, τον άκουσα στον δρόμο, το album γαμάει. Καλύτερη διάθεση, καλύτερες συνθέσεις, καλύτερα τραγούδια και ίσως το single της χρονιάς. Το Stand On The Horizon είναι κάτι σαν το indie Get Lucky του 2013, για εμένα τουλάχιστον. 
 Tα Right Action, Bullet, Love Illumination, Treason!Animals, Goodbye Lovers And Friends, είναι το ένα καλύτερο από το άλλο στα 35 πιο διασκεδαστικά post-punk-pop, λεπτά του 2013. Στα συν το πέρα για πέρα αντιπροσωπευτικό artwork του δίσκου που μέσα στην απλότητα του σε κάνει να καταλάβεις ότι τα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι πάντα τόσο μπερδεμένα και το επικό βίντεο για το Evil Eye.  Στα μείον ότι έδωσαν το Evil Eye για μια διαφήμιση. Αυτό είναι λίγο μαλακία αλλά οκ.

Όπως και να ΄χει οι Franz γαμάνε. Ακόμα. Μακάρι να μην είναι αυτό το τελευταίο album τους ή τουλάχιστον να περάσουν μια βόλτα από Ελλάδα πριν διαλυθούν. 












No. 13 The Callas - Am I Vertical? (Inner ear Records)
No. 14 Diarrhea Planet - I 'm Rich Beyond Your Wildest Dreams (Infinity Cat Records)
No. 15 Parquet Courts - Light Up Gold ( What's Your Rupture? )
No.16 Sebadoh - Defend Your Self (Joyful Noise Records)
Νο. 17 Swearin' - Surfing Strange (Wichita Recordings)
No. 18 FIDLAR - FIDLAR (Wichita Reocordings)
No. 19 Forest Swords - Engravings (Tri Angle Records)
                                                    No. 20 Pan Pan - Missing Two Trains On Purpose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου